Voorjaar

Voorjaar

zondag 27 maart 2011

Ding 6 en 7

Website Flickr: biedt een handige manier om vele foto’s met anderen te delen, makkelijker dan foto’s delen via de mail.
Met een mailtje kan je maar niet onbeperkt foto’s (attachments) meesturen. Maar op de website Flickr krijg je behoorlijk ruimte voor vele foto’s gratis geboden. Tegen betaling kan je meer ruimte beschikbaar krijgen.
Eerst maar eens aangemeld bij Flickr en veel rondgekeken, maar geen eigen foto’s geplaatst.
Het is me niet duidelijk geworden hoe een foto vanaf Flickr (foto’s van andere Flickr gebruikers) op de blog kan worden gezet. Dat lukte zelfs niet nadat er met eigen account bij Flickr was aangemeld. Wel lukte het om eerst een foto van Flickr op de eigen pc te zetten en vandaar op de blog: zie het resultaat, de foto met de lammetjes (bron: Dirkie), met als titel ‘voorjaar’ (de titel verschijnt alleen door de muis over de foto te bewegen).
Op de site 23dingen heb ik gelezen dat meer mensen problemen hebben om middels een URL de foto op de eigen blog te plaatsen: zie bijv op de site http://www.23dingen.nl/?p=14.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Menafamke,
    Jij bent flink aan het vooruit werken! Heb je op de 'gewone' 23dingen site gekeken?
    Keurig stukje, duidelijk.
    Heb je ook geprobeerd bij de eigenschappen van de Flickrfoto de hele(!) url te kopieren en daarna in het blog te plakken? Of was het misschien een foto met 'rechten'?
    Goed dat het je toch is gelukt. Karakter!
    Groeten,
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jannie,

    Nog even een toevoeging.
    Zoals je ziet in je bericht wil de url onderaan niet doorlinken. Voordat je een url in je bericht plakt, klik je eerst bovenaan op 'link'. Je krijgt dan een schermpje waar je de url kunt plakken en dan wil hij wel doorlinken.
    Probeer het maar te wijzigen in je bericht.

    Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yntskje,

    Dank voor de tip, ik heb het aangepast.

    BeantwoordenVerwijderen