Voorjaar

Voorjaar

maandag 25 april 2011

Ding 10

Delicious /social bookmarking: zie meer mogelijkheden voor de bibliotheek dan voor privé gebruik.
Privé wordt veel gebruik gemaakt van google: tik maar een zoekterm in en vele sites volgen.
Overigens, als privé veel gebruik wordt gemaakt van favorieten, dan lijkt Delicious vooral handig als er regelmatig gebruik wordt gemaakt van een andere pc, terwijl de privé verzameling van favorieten alleen op de eigen pc staat. Door je favorieten te plaatsen op de Delicious-site, is deze overal beschikbaar, daar waar een internetverbinding beschikbaar is.
Voor de bibliotheek (professioneel gebruik) lijken er meer toepassingen voor Delicious, zoals bijv. al wordt toegepast in een aantal bibliotheken: zie het artikel
http://www.box.net/shared/4irnemf277 .
Uit dat artikel blijkt dat informatie-medewerkers uit verschillende bibliotheken in Overijssel en Utrecht Delicious gebruiken, om samen sites bij te houden.
Daarbij wordt er verschillend omgegaan met tags: Utrecht heeft afspraken over het gebruik van tags, Overijssel niet. Enige standaardisatie voor het gebruik van tags lijkt toch wel handig, om wildgroei te voorkomen.
Mijn conclusie: Delicious eerder een toepassing voor professionals dan voor privé personen.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Menafamke

    Ik vraag mij af welke (wat voor soort/welke onderwerpen moet ik aan denken) websites de info-medewerkers van de bibliotheken Overijssel en Utrecht samen bijhouden op Delicious. Heb jij enig idee?

    Veel succes met de volgende dingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Freggel,
    Ik kan me voorstellen dat de informatie-medewerkers uit de verschillende bibliotheken in Overijssel en Utrecht Delicious gebruiken om interessante sites te verzamelen die te maken hebben met hun aandachtsgebieden, zoals jeugd, scholen, maar ook voor de selectie/aanschaf van interessante nieuwe boeken/tijdschriften.
    Menafamke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Menafamke

    In onze aquabrowser vind je een schat aan betrouwbare internetsites. Voor inlichtingenwerk heb je Delicious niet echt nodig dus.

    Groet Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen