Voorjaar

Voorjaar

zondag 19 juni 2011

Ding 21

Aquabrowser My Discoveries en andere sociale bibliotheekcatalogi:
My Discoveries is de verzamelnaam voor alle functionaliteit waarmee iedereen zelf informatie kan toevoegen aan de beschrijvingen van de materialen van de bibliotheek.
In de Aquabrowser kan je met My Discoveries lijstjes maken voor jezelf en lijsten die je wilt delen met anderen. Ook kunnen er tags worden toegevoegd aan materiaal van de bibliotheek, waarmee je titels makkelijker kan terugvinden. Deze tags zijn voor iedereen te zien.
Lijstjes blijven standaard alleen zichtbaar voor jezelf, dat is handig voor bijv. een leeslijst of een wensenlijst. Het is ook mogelijk om lijsten publiek te maken: iedereen kan ze dan zien: leuk voor als je heel veel van een onderwerp weet en de belangrijkste titels bij elkaar wilt zetten zodat anderen ze makkelijker kunnen vinden.
Aldus de informatie op  
http://zoeken.oba.nl/ , de site van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.
Via de ‘My Discoveries’-knop in de AquaBrowser krijg je toegang tot schermen waarin je je lijsten kunt bekijken en aanpassen.
Lijkt me heel handig, deze voorziening in de Aquabrowser !  Hiermee hoef je niet zelf meer allerlei informatie over ‘altijd nog eens willen lezen’ te verzamelen, op bijv. je eigen pc of losse briefjes, en is jouw informatie ook altijd bij de hand daar waar internet-toegang beschikbaar is, dus echt Web 2.0.
My Discoveries is niet alleen toe te passen voor boeken, maar ook voor dvd’s en andere materialen van de bibliotheek. Lijkt me een aanrader.

1 opmerking:

  1. Hoi Menafamke

    My Discoveries kun je ook vinden in onze Aquabrowser.
    Veel mensen gebruikten in de "oude" catalogus de functie Favorieten. Deze mogelijkheid zit niet meer in de aquabrowser. Je kunt deze leners nu wijzen op My Discoveries.
    Wel moet er eenmalig een account worden aangemaakt.

    Groet Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen