Voorjaar

Voorjaar

zondag 19 juni 2011

Ding 23

Evalueer wat je in de afgelopen tijd hebt geleerd:
Vele Dingen over Web 2.0: hele bekende, minder bekende en ook onbekende dingen.
Leuk om heel praktisch er mee kennis te maken, weliswaar met heel veel uren van lezen en doen.
Maar niet voor niets: voor het eerst een blog gemaakt, een foto met een internet toepassing bewerkt, weten wat Delicious is (deze heeft niets met heerlijke etenswaar te maken), veel vaker ‘achter’ RSS-buttons kijken. Weten dat er naast bekende (sociale) netwerken, zoals Twitter en Youtube, ook voor mij minder bekende zijn, zoals Flickr (foto’s), LibraryThing (boeken) en Spotify (muziek).
Met Web 2.0 liggen er vele uitdagingen voor de bieb, met kansen om interessant te zijn en te blijven, voor het brede publiek, dus ook voor de jeugd, voor wie internet eigenlijk onmisbaar lijkt.
Maar bovenal blijft het toch ook onmisbaar om boeken te voelen en te ruiken en dus een fysieke bibliotheek in de buurt te hebben en vooral te houden. Uiteindelijk kunnen de Web 2.0 toepassingen daar niet tegen op, maar zijn wel een noodzakelijke aanvulling, een must om de bieb te kunnen laten overleven.

1 opmerking:

  1. Hallo Menafamke

    Gefeliciteerd! Je hebt de finish ruimschoots op tijd gehaald.
    Goed om te lezen, dat je er veel plezier aan hebt beleefd.
    Ik ben het helemaal met je conclusie eens. Wij als boekenwurmen willen wel graag papier blijven "eten", maar met de mogelijkheden van web 2.0 moeten we zeker aan de slag.

    Groet Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen